My Wonderland

Giveaway Birthday by Yaya Zura

Assalamualaikum semua . lama ain menyepi . ain menyepi bersebab . sebabnya cuti berpantang .

ni entri dan giveaway pertama ain join selepas sebulan bercuti da
ri blogging . 

actually . tak cukup syarat ain join ni . ain tak follow IG and FB and like page FB . sebab ain tak ada akaun tu semua . ain just follow blog je . maaf la ya tuan blog . ain tetap join pon sbb nk blogwalking je . sebab nak tambah2kan kawan . 

apa2 pun . selamat hari lahir yaya zura . semoga dimurahkan rezeki,kesihatan . 😊

siapa yang dah singgah sini sudilah follow . 
sis yaya kalau kita tak tersenarai kat bloglist yg join giveaway ni pun tak apa . sebab kita tak cukup syarat . hehe . 
sesiapa nak join klik link bawah banner tu ya . maaf kita lupa dah cara nak backlink cemana . 


                         
 Segmen blogwalking by Nurul Ain Eddihar


Assalamualaikum semua . . harini ain nak mencuba buat Segmen Blogwalking . .harap dapatlah sambutan yang gempak . .

syarat senang je . .

1- follow dulu blog ain . in shaa Allah sesiapa yang dah follow ain follow back .

2- dah singgah klik income tepi2 tu .

3- jangan lupa buat entri "segmen blogwalking by Nurul Ain Eddihar" , backlink kan ke segmen ni . . biar kawan2 yang lain pun boleh turut serta . kalau susah sangat nak backlink ke sini semula . . copy je lah semua dengan banner kat atas tu sekali . .

4- klik sini .  dan klik sini . .

5-join group Blogger club by Nurul Ain Eddihar (syarat baru)

6-jangan lupa tinggalkan jejak di ruangan comment supaya ain boleh jenjalan pergi blog korang semua . .




okay , tu je syaratnya . . terima kasih semua . . .

  • 26/12/18 UPDATE TERKINI : mana yang join tu tolong tinggalkan jejak di ruangan CHITCHAT kat sidebar tepi tu . . . sebab ain baru perasan tempat comment tak dapat nak berfungsi dengan baik , maaf semua . . . maaf kepada yang singgah nak tinggalkan jejak diruangan komen tapi tak berjaya tetapi sekiranya ruangan comment sudah boleh berfungsi dengan baik . . sila lah tinggalkan jejak di ruangan comment . TERIMA KASIH SEMUA . .



Assalamualaikum semua . .

harini ain berbesar hati sangat nak share produk yang boleh tahan keberkesanannya . .

nama produk tu SWISDERM .
kalau mana yang dah tahu . . baguslah .
mana yang belum tahu . . ain explain kan ya . .

okay , jom . . .



Swisderm Satu perhentian pusat santai-Kecantikan, sihat, bahagia dan nikmati serta pusat waktu anda. Sebelum kita ceritakan tentang swisderm price. kita teruskan dengan kebaikan dan kelebihan setiap product

Apa Kebaikan Swisderm ni?

Kurangkan kedutan
Pigmenkan cahaya
Pelembap
Kurangkan liang
Kurangkan bintik hitam
Kurangkan whitebeads
Mencerahkan
Mengangkat

FALSAFAH SWISDERM

Melalui kajian yang tidak terkira banyaknya, penyelidikan & penemuan inovatif yang berterusan, Swisderm telah mengetahui rahsia penjagaan kulit dengan pelbagai pati semulajadi untuk membawa kulit yang sempurna & yakin kepada semua orang.
Kami mempunyai rezim kecantikan yang unik yang dihasilkan dari pemilihan bahan-bahan semulajadi yang berprestasi tinggi, penyesuaian yang teliti dan rumusan eksklusif yang berkonsentrasi aktif, menghasilkan rutin penjagaan harian yang berkesan.
Ini penyelesaian pekat dengan ketara mampu melembapkan, mengetatkan, menanam semula dan meningkatkan penampilan kulit anda.

swisderm ni produk luar negara tapi jangan risau
swisderm ada harga Malaysia . .

okay sekarang . . jom ain belanja gambar2 produk swisderm . .





SwisWhite Bio-White Cream


SwisWhite Bio-White ini Cream Penjagaan ultra-tinggi memperbaiki dan anti-gelap penjagaan. Krim tekstur licin lembut dan sutera ini meningkatkan penampilan kulit, keanjalan kulit dan menghilangkan bintik gelap.




Hydrating Toning Lotion .


Faedah:
Kurangkan kedutan
Pigmenkan cahaya
Pelembap
Kurangkan liang
Kurangkan bintik hitam
Kurangkan whitebeads
Mencerahkan
Mengangkat
Penggunaan:
Hydrating Toning Lotion (200ml) Boleh semburan Losyen Toning Terhidrat pada muka yang bersih, kemudian gunakan pelembap dan sunblock; semburan minimum dua kali sehari, sesuai sebelum atau selepas solek.

*produk ni ada yang kecik dan jugak besar .


B’tox cream (30ml)


Faedah:
Garis muka dan kedutan yang licin
Muka kontur
Melembapkan kulit kering, kasar
Angkat pipi kendur
Membaiki sel-sel kulit yang rosak
Penggunaan:
Selepas semburan Losyen Toning Hidrasi di muka bersih, teruskan menggunakan B’tox Cream. Sapukan dua kali sehari.




3S Capsule


Faedah:
Pengaktifan pembaharuan sel dermis dan mempromosikan pertumbuhan sel
Memutihkan kulit, mengurangkan pembentukan melanin
Meningkatkan liang kulit yang kusam dan besar
Liang liang, mengawal rembesan minyak berminyak atau kulit kombinasi
Untuk meningkatkan keupayaan pelembap kulit
Berkesan menghapuskan kerutan dan pembetulan bekas luka
Kesan menenangkan
Membalikkan belia
Penggunaan:
Sapukan Kapsul 3S pada keseluruhan muka; teruskan dengan Hydrating Toning Losion dan krim B’tox.

bestkan dia punya keistimewaan setiap produk ni . .
ain pernah pakai Hydrating Toning Lotion . . ain spray dekat tempat merekah dikaki memang berkesan . . halus mulus dan kurang nak menggaru . . . baunya wangi . . .


dan sekarang ain nak belanja gambar2 testimoni para pengguna swisderm yang lain pula . . .















ya . . yang lagi best . . produk ni lelaki perempuan boleh pakai dan hydratoning lotion tu . . untuk kesemua boleh gunalah senang cerita . . . best kot . . .

cukuplah tu ya .. ain belanja gambar2 testimoni ...

okay dah baca kan ????
berminat ???

kalau berminat or nak usha je ke dulu . bolehlah ke :

facebook : Danau Rimba

dan kalau nak terus tanya . . .
boleh wassap terus 019-796 3563 . .

yang jual produk ni family ain jugak . . nak tanya . . tanya je . . nak terus beli pun boleh . . tak ada masalah . .  hehehe

dan kepada yang ingin buat income tepi2 . . swisderm pon boleh . . nak tahu lebih lanjut pasal nak buat income boleh ws je ayah ain tu . sebenarnya mak ain pun ada facebook dia . . tapi lebih aktif ayah ain lah . . mak ain aktif jual offline . . kalau online bahagian ayah . . orang kata apa . . bahagi2 kerjalah . . ain tukang promote jeeeee . . hehe. .


okay . TAMAT . . 😀😀






Assalamualaikum . .

harini  ain nak share resepi kek gula hangus ataupun kek sarang semut orang panggil . . sukahatilah nak panggil mana satu . . yang penting masuk mulut hilang semua . . hahahah . .

harini hari lahir mak mertua . . so pakat2 suruh ain buat kek gula hangus . . sebab mak mertua memang suka kek tu .. berbanding kek-kek hari lahir yang selalu kita tengok cantik cam kehape kan . . .

so dalam gambar tu lah hasilnya .. tak sempat nak perap lama-lama . . and gula pun tak berapa hangus . . tu yang cerah je . . huu . . tak tahan bila biras wassap gambar dia punya kek gula hangus/sarang semut tu dah masuk oven . . . adalah perap dalam 1jam je kot gitu . . . huhu ..


okay . . now ain share resepi yang ain ikut ya cuma lebihkan sikit je sebab nak bagi biras depan rumah. . dah sembang-sembang kat wassap kan . . karang tak bagi merajuk pulak .. untuk orang KL . . kita belanja  gambar je lah ya . . hahaha  . . .

KEK GULA HANGUS/SARANG SEMUT .

2cawan tepung
1sudu soda bikarbonat
1cawan air panas *
2sudu majerin *
1cawan gula *
4biji telur (ain punya telur jenis besar)
esen vanilla
susu pekat manis (ikut tekak nak manis tahap apa)


CARA-CARA :

1- cairkan gula sehingga berubah warna kecokelatan seperti milo(sepatutnyalah) . then masukkan butter atau majerin dan air panas(masukkan sikit2) . make sure api jaga tau . . jangan besar sangat jangan kecik sangat .

2 -ayak tepung bersama soda bikarbonat . ketepikan . ain ayak sampai 3kali .

3- blender telur sampai kembang then masukkan esen vanilla sedikit dan jugak susu pekat manis .

4 - dah siap blender semua . . tuangkan ke tepung yang telah diayak tadi . . tuangkan sedikit demi sedikit . dan jangan lupa tuangkan juga gula yang dah dicairkan tadi .

5 - dah siap . . boleh masukkan ke dalam loyang . . jangan lupa loyang tu griskan dengan majerin/butter/minyak . then perap 3/4 jam kalau nak jadi kek sarang semutnya . . hahaha . .

6 - bakar 160° bersamaan 65minit . . nak kukus pun boleh . . kukus selama 1jam atau sehingga masak .

NOTED : kalau nak jadi kek gula hangus . pastikan gula tu nampak hangus betul . kalau nak jadi kek sarang semutnya pastikan kesabaran tu betul2 tinggi ya tunggu sampai waktunya . . haha . . kalau nak jadi kedua2nya . . pastikan menepati syarat2nya . . barulah menjadi .. dalam gambar tu . .dua2 tak jadi . sebeb kes tak sabar punya pasal . . hahaha . . . jangan ikut perangai tak sabarnya tu . . lagipon ni 1st try buat .   in shaa Allah kalau ain buat lagi ain share lagi gambarnya ya . .








Assalamualaikum semua . .

Alhamdulillah ain kembali ke dunia blogger .



Selamat Datang
Assalamualaikum semua . terima kasih sudi singgah , jangan lupa untuk follow dan tinggalkan jejak diruangan chit chat untuk kita blogwalking balik :)
TERIMA KASIH !!

Segalanya Disini
ENTRY PUAN BLOG CHIT CHAT

Up Status
harap maaf ya . ubah suai blog ini masih belum selesai.


income tepi2 .